Psicgologiniai patarimai,posakiai.
TIesą sakant, norėčiau pasakyti iš savos patirties, kad žmogus pasielgdamas netinkamai, įskaudindamas Jus, neištesėdamas žodžio ar kitaip nusižengdamas už Jūsų nustatytų elgesio normų, yra pats KALTAS. Pvz: žmogus pyksta ant Jūsų, nesielgia tinkamai, o Jūs imate jį kaltinti, gintis/pulti (tai priklauso nuo aplinkybių). BLOGAI. Nepykite ant jo, supraskite vieną dalyką : žmogus kendamas kitiems, turi vidinių problemų. Jis nepripažįsta jų..ne ne ne...jokiais būdais. Ir Jus pavadinti balvonais ar kitokiais žargonais, imate jį pulti, kenkti, duoti jam tą patį. NEGERAI. Kai suprasite, kad jis elgiasi su Jumis taip vien eėl to, kad Jis, ne Jūs, o Jis turi problemų, tuomet į viską žiūrėsite kitaip. Jūs nesmerksite jo, o bandysite padėti, gerumu užglaistydamas tai kaip su Jumis pasielgė (įskaudino ir panašiai). Rezultatas? Jūs gausite jo pasitikėjimą visokeriopą.
Turiu vieną gyvenimišką pavyzdį: mergina įskaudina vaikiną. Vaikinas nerodo jai blogų emocijų, jis supranta ją ir stengiasi padėti. O ji įskaudinusi jį, mano, kad dabar jis rėks, pasiųs ją ant penkų raidžių ir pan. Rezultatas: mergina daugiau niekada neįskaudina vaikino, maža to, ji apsiverkia kai išgirsta, kad vaikinas ją supranta ir nekaltina. Jie toliau yra pora, jie gyvena kartu ir susituokia. O juk viskas galėjo baigtis kitaip? Žinoma, tai psichologijos galia, kuri yra mūsų rankose. Mes galima valdyti save ir aplinkinius tik tereikia pradėti nuo savęs.
Ar dar yra minčių, gyvenimiškų patyrimų iš Jūsų pusės? Drąsiau, pasidalink.
971206298 - iššifruok jei esi kompiuteris ?

...Tikriausiai jiem reikia subręsti,kad kažką suvoktu...Iš patirties žinau.Kai buvau jaunas,kvailas neklausiau visai kitų patarimų ir nekreipiau dėmesio i kitu nuomonę,o kai paaugau supratau,kad kvailis buvau.

Čia verčiau psichologas, psichiatras, o ne medikas. Tad failed.