Malonu, kad atsiliepėte:) Aš pati vis dar ieškau atsakymų į klausimus, bet pasistengsiu atsakyti į tai, kas jus domina pagal tai, kokią informaciją pati atradau savo ieškojimų kelyje:)
Grafas, pirma atsakysiu į antrąjį klausimą, nes jis lengvesnis:) Tai beje yra penktasis ir paskutinis žingsnis į išsigelbėjimą.
Plane, kurio nuorodą buvau įdėjusi, yra parašyti du būdai, kaip galima tai padaryti:
1) Pradėti laikytis Dievo Įstatymų ir būti pavyzdžiu kitiems. Kadangi visas planas kol kas skirtas amerikiečiams, ten rašoma, kad kiekvienas amerikietis privalo nedelsiant kongresui siųsti įspėjimus, kad visi žmogaus sukurti įstatymai yra nelegalūs ir prieštarauja Dievo Įstatymams, kurie yra vienintėliai legalūs ir skirti žmonių gerbūviui užtikrinti, ir duoti jiems tam tikrą laiką savo sukurtus įstatymus anuliuoti. Toks įspėjimas turėtų būti laiško forma, kuri vadintųsi "Proclamation of Liberty". Ten tai pat surašytos ištraukos iš evangelijų, kurios patvirtina, kad žmogui draudžiama paklusti žmogui ir jo įstatymams, jis turi paklusti tik kūrėjui.
2) Imtis priemonių prieš tuos, kurie atsisako pasikeitimų. Žmonių misija šiuo atveju yra priversti juos patikėti (tuo laišku), kad jie privalo labiau bijoti Dievo, nei tų, kuriems jie dabar veikia. Ir žodžiu ten rašoma, kad jeigu niekas nesikeistų, tai reiktų imtis drastiškesnių priemonių nei laiškų rašymas prieš tuos satanistus visus.
Kiti likę žingsniai:
1) Mūsų misijos tikslas (galbūt mūsų gyvenimo prasmė) yra įkurti rojų žemėje, kuris turi būti paremtas dvasinėmis vertybėmis: Tiesa, Taika, Pasitikėjimu, Tyra Meile, Nuolankumu, Džiaugsmu, Nesavanaudiškumu ir Gausa. Tai įmanoma TIK pašalinus visa, kad prieštarauja Dievo Įstaymui, pradedant Vyriausybe ir visomis Konstitucijomis ir PRIVERSTI Amerikos žmonėms grąžinti trilijonus iš jų neteisėtai pavogtų pinigų.
2) Mums svarbu žinoti, kaip veiksmingai ir teisingai kovoti. Dievas pasakė, kad jo žmonės esame naikinami, nes tapome neišmanėliai čia gyvendami. Ir tie, kurie pamirš ir atsisakys Dievo - jis padarys tą patį. Ten parašyta, kad joks žmogus vienas (be Dievo pagalbos) negali laimėti karo tarp gėrio ir blogio, bet tas kuris priims Dievą niekaip nepralaimės, nes bus apsaugotas. Svarbiausia, ką kiekvienas dabar turi padaryti, tai perskaityti viską visą bibliją su visomis evangelijomis, Statutais ir t.t. ir laikytis visko, kas ten parašyta. Tai pat būtina perskaityti jo knygą "The way home or face the fire", kuri turi apie šimtą lapų, kur yra atskleidžiamos visos paslaptys.
3) VISIEMS būtina susivienyti, nes labai jau sėkmingai buvome mėtomi po visas puses ir susvetimėje vieni su kitais su visokiom gyvenimo filosofijom, doktrinom, religijom ir kitom nesąmonėm. Būdas tai padaryti: suvienyti visus tikinčiuosius, dievobaiminguosius ir laisvės trokštančius žmones.
4) Sekti teisingą lyderį - žmogų, kurias specialiai pasiųstas Dievo. (Ten kažkas rašoma, kad jis gimė ar turėtų gimti Anglijoje).
Visų atsakymų reikia ieškoti pilnoje Biblijoje (aš pati jų visų neradau, nes mažai perskaičiau).
Na, o dabar dėl antro klausimo, kurį atsakysiu pagal tai, kaip aš kol kas suprantu iš informacijos, kurią teko rasti. Atgailauti - tai pripažinti, kad esi nusidėjęs, prašyti Jėzaus Kristaus, kad ateitų į tavo širdį, melsti Dievo, kad apgaubtų tave Šventąja dvasia. Tada reikia skaityti Dievo Žodį ir sekti Jėzaus Kristaus pavyzdžiu ("Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas. Niekas nenueina pas Tėvą kitaip, kaip tik per mane").
Lukas91, patikėti Dievu bus lengviausia tada, kai atkursi ryšį su juo (kai bus atleistos tavo nuodemės, už kuria privaloma atgailauti). Bet pradžiai, ką patarsiu, tai NORĖTI jį atrasti, naudokis youtube, google ar kuo tik nori ir ieškot informacijos, skaityk, ką rašo tikintieji, tai pat rekomenduoju youtubei pažiūrėti video, kur žmones pasakoja apie tai kaip mirę sutiko Jėzų, aplankė rojų ar pragarą (na žinot, klinikinės mirtys), bet aš mačiau tik angliškai tokius video, tai bėda, jei nedraugauji artimai su šia kalba, bet norėčiau tikėti, kad ir lietuviškai galima kažkokių perliukų rasti. Tokie video man buvo puiki pradžia panorėti pažinti Jėzų Kristų, gal padėtų ir tau kažkuo:) Dar kas galėtų padėti - tai paieškoti sutapimų mūsų gyvenime ir Biblijoje. Taip, kad tiesiausias kelias į Dievą - skaityti Dievo žodį:) Na, o čia pasiskaityk apie maldą:
http://www.kiekvienamstudentui.lt/a/malda.html 
P.S. Dabar pažiūrėjau, kad autorius knygos "The way home or face the Fire" yra JAH, kas man kažkuo užkliūna:) Reiktų rimčiau pasidomėti:)