Nelepinkite per dažnai savo vaikų!
Temą kuriu nes matau kas dedasi. Mano kieme 3 vaikai "pametė" 3 telefonus tą pačią dieną, o gal ir tą pačią minutę. Telefonai nebuvo patys pigiausi, tiksliau nauji.
Iš pirmo žvilgsnio matosi, kad tėvai buvo tikri moksliukai mokykloje ir žinot kodėl aš taip sprendžiu? Labai dažnai būna tokių atveju kai asmenys mano, kad yra protingi,(tai įrodo jų atestatas ir panašiai) tai analogiškai jie mano, kad ir jų vaikas yra vunderkindas nors jis kaušų kaušas* (atsiprašau, čia turėjo būti citata). Aišku, tėvai turi pinigų ir kodėl gi vaikui neduoti telefono kurio taip nori ir vis zyzia kaip jo draugai turi, o jis ne. Aišku, būna ne tik tokia vaikų logika, bet ir ne retai matoma ir pačiuose tėvuose. (mano draugės sūnus turi nokia, o mano siemens. Reikia vaikui nupirkti kažką geresnio, kad išsaugočiau savo "prestižą" (tarp tokio pačio lygio žmonių)).
Žvelgiant iš tos realiosios pusės, visi turi savo norų. Aš taip pat noriu daug ko, kartais net norisi ką nors "pridaužti", tačiau to nedarau nes laikausi tam tikrų elgesio taisyklių, kurių vaikai dar nesupranta. Vaikai norų turi daugiau nei mes ir su kiekviena diena jie vis skiriasi, o jei pildai jų pageidavimus, vaikai nori vis daugiau ir daugiau. Todėl nereikia pulti ir vykdyti jų svajones.
Dar galiu paminėti vieną istoriją kai tėvai nupirko du kartus naują telefoną vaikui ir kas jam nuo to pagerėjo. Pirmą kartą kai vaikas gavo telefoną liko apiplėštas kieme ir grįžo su sulaužyta nosimi. Tėvai aišku nupirko kitą telefoną iš salono. Antrą kartą jų sūnus gulėjo mėnesį ligoninėje... ir visą tai tik dėl prabangaus telefono.
O jei kalbant apie parduotuves, tai žinau, kad ateis laikas kada jie ateis į krautuvę ir prisipirks visokių guminukų ir pan. kurie nereikia manau aiškinti ką blogo daro.
Tik disciplinuotas vaikas užaugs protingas žmogus. Nelepinkite jų dažnai ir už tai ateityje jie atsidėkos.
Tai tiek žinių, mąstykit logiškai, saugokite savo atžalas protingai.
Kaušas* - išlepintas žmogus ir tai ne oficialus vertimas.
Taigi, tokia mano įpibraiža būtų šiandien.