Kodėl Dievas nepadeda kai jo labai reikia?

Nepraeik pro šalį, palik savo balsą!

Ar egzistuoja Dievas?

Jūs galite pasirinkti daugiausiai 1 atsakymo variantą

Rodyti rezultatus
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

09 Liepa 2010

As esu krikscionis ir tirtai tikiu Dievo buvimu musų pasaulyje. bet dabar man yra toks momentas kaip labai nesiseka. viskas darosi neitiketinai prastai. praradau darba, zmona nuolatos pyksta, draugai mirsta, stresas, o pinigu nera. vis paziuredamas i virs lovos kabanti paveiksla su Dievo atvaizdu pagalvju is ko gyvensiu rytoj...
Vartotojo avataras

Rimtas narys
Rimtas narys

Charakterio tipas: ENTJ

10 Liepa 2010

Re: Kodėl Dievas nepadeda kai jo labai reikia?

Dabar pagalvok geriau. Pasaulyje yra 6,6 mlrd. žmonių, iš kurių tikriausiai 50% Dievu. Kitas dalykas yra toks, kad kiekvienas žmogus turi problemų, vienas didesnių, kitas mažesnių. Tie, kurie jų neturi, prisimąsto įvairių kompleksų ir panašiai. Faktas tai, kad Dievo pagalbos reikia kiekvieną sekundę, todėl palauk savo eilės. Nežinau ką tau daugiau pasiūlyti :)
Realistas
Vartotojo avataras

Globalistų mėsa
Globalistų mėsa

10 Liepa 2010

Melskis daugiau :>

abc

Dauguma
Dauguma

10 Liepa 2010

Tikėkite Dievu ir būsite išgelbėti.
Vartotojo avataras

Rimtas narys
Rimtas narys

Charakterio tipas: ENTJ

10 Liepa 2010

abc rašė:Tikėkite Dievu ir būsite išgelbėti.

Matai, temos autorius tiki Dievu, bet jam nepadeda.
Realistas
Vartotojo avataras

Globalistų mėsa
Globalistų mėsa

14 Liepa 2010

elementas rašė:As esu krikscionis ir tirtai tikiu Dievo buvimu musų pasaulyje. bet dabar man yra toks momentas kaip labai nesiseka. viskas darosi neitiketinai prastai. praradau darba, zmona nuolatos pyksta, draugai mirsta, stresas, o pinigu nera. vis paziuredamas i virs lovos kabanti paveiksla su Dievo atvaizdu pagalvju is ko gyvensiu rytoj...

Nuvilsiu tave... dievo nėra.
"Būna gandai, o būna faktai"
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

22 Liepa 2010

Gal temos autorius labiau tiki Dievu, nei savo pastangomis. :o_o:
Man NEĮDOMU nemokami pakvietimai, mafijos, fermos ir kitos socialinės nesąmonės!

Dauguma
Dauguma

03 Rugpjūtis 2010

elementas rašė:As esu krikscionis ir tirtai tikiu Dievo buvimu musų pasaulyje. bet dabar man yra toks momentas kaip labai nesiseka. viskas darosi neitiketinai prastai. praradau darba, zmona nuolatos pyksta, draugai mirsta, stresas, o pinigu nera. vis paziuredamas i virs lovos kabanti paveiksla su Dievo atvaizdu pagalvju is ko gyvensiu rytoj...

gal todėl, kad jo nėra?

p.s. "aš esu krikščionis ir tvirtai tikiu Dievo buvimu mūsų pasaulyje" yra lygiai tiek pat svarus, kaip ir, tarkime, žmogaus įsitikinimas, kad katalikus reikia žudyti.
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

18 Rugpjūtis 2010

Tokia jau zmoniu prigimtis... Meldziasi tiktai kai nelaime atsitinka... Tikek toliau, reikia mokytis is nesekmiu ir eiti toliau... Kaip vienas mano megstamas dainininkas Bob Marley pasake: don't worry every little thing gonna be alright.
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

29 Rugpjūtis 2010

Ar negali būti, kad Dievu tiki tik lengvai patiklūs žmonės?
Durnelių epochoj visiems viskas po*ui
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

25 Gruodis 2010

Visiems tikintiems ateina išbandymai, gal Dievas nori patikrinti koks tvirtas tavo tikėjimas, jei tikėsi vis tiek padės kritiškais momentais, kiti žmonės ir lageriuose tikėdavo ir tik po kelių metų ateidavo išvadavimas ir tai, kad jie to sulaukė
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

06 Vasaris 2011

justis90 rašė:

Visiems tikintiems ateina išbandymai, gal Dievas nori patikrinti koks tvirtas tavo tikėjimas, jei tikėsi vis tiek padės kritiškais momentais, kiti žmonės ir lageriuose tikėdavo ir tik po kelių metų ateidavo išvadavimas ir tai, kad jie to sulaukė

Isbandymas, yra gyvenimas zemeje, patikesit i dieva ar ne . Isgelbejimo cia nebus, isgelbejimas bus po mirties. Aisku bus, jeigu visa sirdim patikesit i dieva.
O netikintiems, cia is tos serijos kur "nematau, vadinasi nera", tikekit kad zmones atsirado is bezdziones arba kad sukure ateviai ;) Visi ten buvot, visi tai matet :)

Besidomintis
Besidomintis

14 Vasaris 2011

Nes jo nėra.

Dauguma
Dauguma

15 Vasaris 2011

Patariu pirmoje eileje paskaityti biblija ir tada suprasi kame sitam pasaulyje yra esme.Dievas zmones i sita pasauli atsiunte nesimegauti gyvenimu o kenteti uz savo nuodemes.
Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

15 Vasaris 2011

Jei labai tikėsi, tai viskas susitvarkys. :>

Besidomintis
Besidomintis

16 Vasaris 2011

canada90 rašė:Patariu pirmoje eileje paskaityti biblija ir tada suprasi kame sitam pasaulyje yra esme.Dievas zmones i sita pasauli atsiunte nesimegauti gyvenimu o kenteti uz savo nuodemes.

Aš perskaičiau Bibliją, o kai kurias vietas ne po vieną kartą skaičiau. Skaičiau Koraną, Talmudą.
Krikščionybė yra kančios kultas. Biblija tai knyga prifarširuota mitų ir vienas kitam prieštaraujančių "pamokymų". Tikrai nesurašysiu čia visų Biblijos absurdų, bet pateiksiu nuorodas apie juos pasiskaityti:
http://www.sos03.lt/Idomybes/Nuomones/M ... sis_Rastas
http://www.evilbible.com/
http://skepticsannotatedbible.com/

O čia bendrai apie religiją geras straipsniukas:
http://www.stevepavlina.com/blog/2008/0 ... -religion/
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

19 Vasaris 2011

mindaugz69 rašė:
canada90 rašė:Patariu pirmoje eileje paskaityti biblija ir tada suprasi kame sitam pasaulyje yra esme.Dievas zmones i sita pasauli atsiunte nesimegauti gyvenimu o kenteti uz savo nuodemes.

Aš perskaičiau Bibliją, o kai kurias vietas ne po vieną kartą skaičiau. Skaičiau Koraną, Talmudą.
Krikščionybė yra kančios kultas. Biblija tai knyga prifarširuota mitų ir vienas kitam prieštaraujančių "pamokymų". Tikrai nesurašysiu čia visų Biblijos absurdų, bet pateiksiu nuorodas apie juos pasiskaityti:
http://www.sos03.lt/Idomybes/Nuomones/M ... sis_Rastas
http://www.evilbible.com/
http://skepticsannotatedbible.com/

O čia bendrai apie religiją geras straipsniukas:
http://www.stevepavlina.com/blog/2008/0 ... -religion/

Kai realiai įtiki tai joks kančios kultas, daug žmonių dėka Biblijos atsikratė savo bėdų alkoholizmas, narkomanija ir t.t Rado gyvenimo esmę ir tapo laimingi.

Besidomintis
Besidomintis

20 Vasaris 2011

"Kai realiai įtiki tai joks kančios kultas"
Kai realiai įtiki kuo?

"daug žmonių dėka Biblijos atsikratė savo bėdų alkoholizmas, narkomanija ir t.t Rado gyvenimo esmę ir tapo laimingi."
daug žmonių dėka biblijos daro kitus nelaimingais - abortų draudimas, abortų klinikų gydytojų žudymas, smurtas prieš pydarus, badas Afrikoje (ten dauguma aklai tikintys, todėl nenaudoja prezikų (ar kitų apsisaugojimo priemonių), ko pasekoje daug vaikų ir didelis badas), mažų vaikų traumavimas pragaru per Tikybos "pamokas". Net nevelsiu kiek tie tikintieji pridarė gėrybių pradedant nuo Romos, baigiant praktiškai iki kokių 1939 (jei imt LT);
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

20 Vasaris 2011

mindaugz69 rašė:"Kai realiai įtiki tai joks kančios kultas"
Kai realiai įtiki kuo?

"daug žmonių dėka Biblijos atsikratė savo bėdų alkoholizmas, narkomanija ir t.t Rado gyvenimo esmę ir tapo laimingi."
daug žmonių dėka biblijos daro kitus nelaimingais - abortų draudimas, abortų klinikų gydytojų žudymas, smurtas prieš pydarus, badas Afrikoje (ten dauguma aklai tikintys, todėl nenaudoja prezikų (ar kitų apsisaugojimo priemonių), ko pasekoje daug vaikų ir didelis badas), mažų vaikų traumavimas pragaru per Tikybos "pamokas". Net nevelsiu kiek tie tikintieji pridarė gėrybių pradedant nuo Romos, baigiant praktiškai iki kokių 1939 (jei imt LT);

itiki į Dievą

Dėl abortų per metus yra nužudoma 42milijonai vaikų- vardan to to, kad saujelė žmonių būtų laimingi? 1% iš visų abortų daromas dėl išprievartavimo, 6 proc. dėl sveikatos, likusieji 93procentai dėl socialinių priežaščių, nenorimas vaikas ir pan.

Abortų klinikų gydytojai tikrai nėra normalūs žmonės, jie nužudo tūkstančius, o kai visuomeneje nužudai 1 žmogų gausi kalėjimo, kitur ir mirties bausmę.

Smurtas pries pydarus neturi nieko bendro su religija bent jau mūsų visuomenėje, kai buvo rengtas paradas ir žmonės susirinko protestuot, garantuoju, kad ten susirinkę žmonės nera giliai tikintys, čia tik šiaip- mes jūsų nenorim. Jei esame demokratiška visuomenė tokių paradų neturėtų būti.

Afrika nuskurdintą tų pačių globalistų, kurie siurbia visus resursus ir jos žemėlapį kolonijinės valstybės nubraižė su "liniuote", ko pasėkoje matome ten vykstančius karus ir etninius neramumus.
Traumavimas pragaru per tikybos pamokas. Kiek buvau tikyboj ten tik visi šnekėdavos apie įvairius rūpesčius, gyvenimą, visada triukšmas ir jokio rimtumo ten nėra, nenori tikybos? Imk etiką.

Blogybių pridarė ne tikintieji, o Romos katalikų bažnyčia, kadangi vien už Biblijos vertimą į gimtąją kalbą būsi sudegintas ant laužo. Jie bijojo, kad žmonės pamatys tiesą, nes pvz kryžeiviams būdavio pasakomi tokie dalykai kas visiškai nesiderina su Biblijos tiesoms, protestantų žudynės, inkvizicija. Biblija būdavo bandoma tik nuslėpti nuo žmonių ir visai neperseniausiai buvo dar tokie laikai kai už ją galėjai turėti daug nemalonumų.

Besidomintis
Besidomintis

20 Vasaris 2011

"itiki į Dievą"
O kodėl tu tiki į dievą? Pvz aš tikiu tuo ką žinau - saulė šviečia. Aš tikiu, kad yra saulė nes ją matau. Ar yra siela aš nežinau. Jei sakyčiau, kad ji yra - tai būtų tiesiog įtikėjimas. Jei aš išeisiu iš kūno (išėjimo iš kūno patirtis, angliškai OBE), tai man bus įrodymas, kad siela yra :) Tada aš galėsiu jos buvimu pagrįstai tikėti... Kad tikėčiau dievo buvimu - jis irgi turėtų kaip nors įrodyti esąs. Tas įrodymas neturėtų būti atsitiktinis ir juo galėtų įsitikinti bet kas arba bent jau absoliuti dauguma.

"Smurtas pries pydarus neturi nieko bendro su religija bent jau mūsų visuomenėje, kai buvo rengtas paradas ir žmonės susirinko protestuot, garantuoju, kad ten susirinkę žmonės nera giliai tikintys, čia tik šiaip- mes jūsų nenorim."
Na Uoka su Gražuliu tai Bibliją citavo, tai visgi manau tai susiję su religija.

"Jei esame demokratiška visuomenė tokių paradų neturėtų būti."
Atleisk, bet čia kaip sakyti, kad balta yra juoda, o juoda yra balta... Nebent tu turėjai omeny, kad demokratinėj visuomenėj nebūtų priežasties tokiems protestams/eitynėms rengti.

"Afrika nuskurdintą tų pačių globalistų, kurie siurbia visus resursus ir jos žemėlapį kolonijinės valstybės nubraižė su "liniuote", ko pasėkoje matome ten vykstančius karus ir etninius neramumus."
Taip, skurdas ir prastas išsilavinimas yra tikėjimo priežastis, ko pasekoje daug vaikų ir lytiškai plintančios ligos.

"nenori tikybos? Imk etiką"
Džiugu, kad vis daugiau tėvų renkasi etiką, ir net nebesusidaro tikybos grupės (8 žmogai). Bet vis dar yra nemaža dalis, kuris nori vaikus prileisti prie visokių komunijų, o tam privalomos tikybos pamokos.
Problema tame, kad vaikai gali rinktis tikybą ar etiką nuo 14 metų, o iki to laiko tėvai už juos parenka. Todėl vaikai, kurių tėvai religingi be reikalo traumuojami. Tačiau jei tikybos pamokos vedamos ant juoko - tada tai ne taip jau blogai...
Bet apskritai - mokslas turi būti atskirtas nuo religijų. Mokykla ne vieta religinėms fantazijoms. Pasakų būrelius tėvai gali versti lankyti vaikus pas savo bažnyčios kunigą.

"Blogybių pridarė ne tikintieji, o Romos katalikų bažnyčia"
1)Tai Romos katalikų bažnyčia nėra tikintieji? Ta prasme jie netikintys, o tik šaltai kontroliuojantys savo avis, savo pinigų šaltinį? :) Jei taip tai, tai kaip ir patvirtini, kad religija, tai opiumas liaudžiai. Jei ne, tai
2) tada tenka pripažinti, kad RKB yra sudaryta iš žmonių. Kiekvienas tikintis yra RKB dalis. RKB tai tik katalikus vienijanti organizacija, kuri susideda iš žmonių. To pasekoje tenka pripažinti, kad tas pats ar sakyti, kad blogybių pridarė RKB, ar tikintieji. Nebent tikintieji atmestų RKB, kaip autoritetą...

"Jie bijojo, kad žmonės pamatys tiesą"
Būtent, kad Biblija, tai tik mitų rinkinys.

"kryžeiviams būdavio pasakomi tokie dalykai kas visiškai nesiderina su Biblijos tiesoms, protestantų žudynės, inkvizicija."
Esmė tame, kad tai darė žmonės tikėdami, kad daro gerą. Daryti blogą ir manyti, kad darai gera įmanoma tik tikint ir nemąstant....

"Biblija būdavo bandoma tik nuslėpti nuo žmonių"
Gal turi omeny bibliją verstą į gimtąsias kalbas?

"ir visai neperseniausiai buvo dar tokie laikai kai už ją galėjai turėti daug nemalonumų."
Apie ką tu čia?
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

20 Vasaris 2011

Aš savo nuomonę pasakiau ir nebeisiu į visokius kraštutinumus, žmogus renkasi kuo nori tikėt ir nepulsiu čia karštligiškai įrodinėt ir ginčytis dėl kiekvienos eilutės.

Dauguma
Dauguma

12 Kovas 2011

Zmogus kalbsi su Dievu. Dievas jam rodo Savo buvima jo gyvenime kaip papludimi su dviem pedu eilemis, vedanciomis tolyn krantu. Ir sako zmogeliukui -matai, As visa laika buvau su tavimi.. Ir zmogus kazkur tolumoje pamato tik viena eile pedsaku ir nustebes sako Auksciausiajam - kur Tu buvai tada?
- Tuo tarpu As tave ant ranku nesiau!

Dauguma
Dauguma

15 Kovas 2011

Bėda ta, kad daugelis Dievu pradeda "tikėti" tik tada kai kas nors atsitinka arba tik tada kai labai jo reikia. Juo nepasinaudosi - jis tave tiesiog pastato and gero kelio. Kartą padeda - kitą karta iškilus będai labiau pasistenk. Reikia tikėti savo jėgomis lygiai taip pat kaip ir Dievu, tada problemas išsispręsi ir pats, čia mano paties patirtis :P
Vartotojo avataras

Globalistų mėsa
Globalistų mėsa

16 Kovas 2011

iljawon rašė:Zmogus kalbsi su Dievu. Dievas jam rodo Savo buvima jo gyvenime kaip papludimi su dviem pedu eilemis, vedanciomis tolyn krantu. Ir sako zmogeliukui -matai, As visa laika buvau su tavimi.. Ir zmogus kazkur tolumoje pamato tik viena eile pedsaku ir nustebes sako Auksciausiajam - kur Tu buvai tada?
- Tuo tarpu As tave ant ranku nesiau!

Su manim dar Dievas nekalbėjo.
"Būna gandai, o būna faktai"

Besidomintis
Besidomintis

18 Kovas 2011

Reiškia dar ne psichas.
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

18 Kovas 2011

mindaugz69 rašė:Reiškia dar ne psichas.

Atrodo religija tau skaudi tema

Besidomintis
Besidomintis

19 Kovas 2011

Iš tikro skaudi - tiek religijos sužalotų žmonių, kurie jau turbūt niekada nebegalės mąstyt plačiau nei leidžia religinės dogmos... Liūdna... Na, bet kai pagalvoju, kad pasaulis po truputį valosi nuo religinių nesąmonių, tai iškart linksmiau pasidaro :) Palyginu tarkim pirmą Lt respubliką ir dabartinę - tai mes belenkaip į priekį pasistūmėjom - iškart daug linksmiau ;)
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

19 Kovas 2011

Tikėjimas sveiko proto neatima, pasaulyje tikrai nyksta visos religijos, bet vietoj jų ateina naujos, ateizmas, feminizmas, gėjai ir t.t. Asmeniškai nematau, kad pasaulis pagerėjo nuo to laiko, kai buvo atsisakyta religinių principų tokiose valstybėse kaip JAV, žmonės be jokio pamato nebegali išlaikyti jokių vertybių kaip laisvė ir demokratija. Antrasis JAV prezidentas pasakė, kad mūsų konstitucija sukurta tik tikintiems ir moraliems žmonėms, tikrai taip, dabar visa ta konstitucija kuria tiek buvo didžiuotasi laisvė ir demokratija yra jau sulaužyta, kadangi žmonės papraščiausiai jos neišlaikė ir atsuko nugura tiems principams ant kurių buvo pastatyta jų valstybė. Tikrai per 100 metų mes smarkiai priartėjom prie naujos pasaulio tvarkos jei taip ir toliau eisim greit ją ir pasieksim

Besidomintis
Besidomintis

19 Kovas 2011

"Tikėjimas sveiko proto neatima"
Neatima, bet jį suluošina. Tikėjimai yra tokie dalykai kurie gali būti tiek tiesa tiek netiesa. Tai yra žmogui nežinomi dalykai. Ir kai žmogus tiki tuo ko nežino tai nėra sveiko proto požymis.

"Asmeniškai nematau, kad pasaulis pagerėjo nuo to laiko"
Laisvė tuoktis su kuo nori, laisvė skirtis, laisvė rinktis savo tikėjimą arba netikėjimą, laisvė turėt vaikų kiek nori arba neturėt išvis, laivė į savo kūną - abortai, seksas su kuo tik nori ir jei nori prieš vestuves ir jei nori po vestuvių, o jei nori ir iš viso be jokių vestuvių. Išgyvendintas "benkartų" statusas. Laisvė mokyti savo vaikus mąstyti laisvai - nesusivaržius anachronistinėmis dogmomis. Vyro ir moters lygybė visuomenėje ir šeimoje.

John Adams - antras JAV prezikas:
John Adams thought Christianity had originally been revelatory, but was being misinterpreted and misused in the service of superstition, fraud, and unscrupulous power. /.../ In common with many of his contemporaries, Adams criticized the claims to universal authority made by the Roman Catholic Church. /.../ "The Christian religion is, above all the religions that ever prevailed or existed in ancient or modern times, the religion of wisdom, virtue, equity and humanity, let the Blackguard Paine say what he will.".
šaltinis: http://en.wikipedia.org/wiki/John_Adams#Religious_views

Taip, kad jis daug ką sakė. Bet tai nu ir ką?

Thomas Payne, vienas iš JAV įkūrėjų (founding fathers):
I do not believe in the creed professed by the Jewish church, by the Roman church, by the Greek church, by the Turkish church, by the Protestant church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church.

All national institutions of churches, whether Jewish, Christian or Turkish, appear to me no other than human inventions, set up to terrify and enslave mankind, and monopolize power and profit.
/.../
The Christian religion is a parody on the worship of the sun, in which they put a man called Christ in the place of the sun, and pay him the adoration originally payed to the sun.
šaltinis: http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Pai ... ious_views

Bet nu ir kas ką jis sakė??? Koks skirtumas ką kažkas kažkada sakė? Esmė yra - ką tu pats mąstai. Ir ar iš viso mąstai. O jei mąstai, tai ar kritiškai mąstai...
Vartotojo avataras

Turi ką parašyti
Turi ką parašyti

19 Kovas 2011

Tikras kritiško mąstymo įsikūnijymas :pergale:
Kitas

Grįžti į Apklausos ir plebiscitai

Čia Jūsų nuomonė svarbi!
2010 - 2011 forumas „Tikratiesa.lt"