Aš nesu mes, mes esame aš, o buvo kitaip

Valdžios formavimas, taisyklės, santykiai, konspiracijos, teorijos, tendencijos, strategijos, socialinių ir moralinių normų sistemos.

Vartotojo avataras

Dauguma
Dauguma

04 Gruodis 2011

Aš nesu mes, mes esame aš, o buvo kitaip

Man patiko sukurta tema apie emigrantus, vakarų Europos, Amerikos iliuzijas ir mėginsiu paminėti tai, ko neuvo paminėta. Kaip jaunimas žvelgia į mūsų Lietuvą gerai paminėta.
Didžioji dalis mūsų lietuvių nesieja ateities su Lietuva.

Pasižiūrėkite ką mąstantys jaunuoliai kalba apie politiką. Nei vienas iš jų nepasakys, kad jiems čia gera gyventi, malonu būti Lietuviu, didžiuotis tuo. Dauguma turėdami progą (draugų, pažįstamų, giminių užsienyje) išlėktų net nepasižiūrėję atgal.

Kas buvo seniau, TSR? Nors Lietuva visais pasiekimais, viskuo garsino Rusiją. Tačiau lietuviai, mes akcentuoju mes nors ir būdavom izoliuoti nuo vakarų pasaulio didžiuodavomės savimi, tai buvo kažkoks bendras prasmių laukas. Mes didžiavomės savo istorija, kaip seniausia kalba ar ne taip? Aš nežinau ar iš jūsų kam nors teko gyventi prieš Lietuvos nepriklausomybę, bet iš tikrųjų tais laikais buvom vieningi kaip tauta, vieningi lietuviai.

Šiandien mes apskritai į tuos dalykus mes net nebekreipiam dėmesį. Tas žodis mes liberalioje visuomenėje išsirutuliavo iki ir nebeliko vietos savo tautai, dvasingumui. Pagal tuometinės enciklopedijos duomenis Lietuva buvo sukaupusi nemažai turto.
Pagal enciklopedinius faktus tuometinėje Tarybų Sąjungoje lietuvis taupomojoje kasoje turėjo daugiausia automobilių skaičiuojant šimtu gyventoju, daugiausiai namų, įvairios technikos.

Ir mus visa tai vienijo nes buvo bendras laukas, nusiteikimas. Jautėmės svarbia nacija kaip visuma. Jautėmės kaip elitas su visu pabalčiu prijungdami ir gruzinus. Mes jautėmės svarbūs ir reikšmingi.
Žinoma, neaišku ar tie jausmai, kuriuos paminėjau žodžiu mes, buvo teisingi. Fakrtas, kad jie buvo ir tai mus vienijo. Atsakymas labai aiškus. O kas mus dabar vienija? Jūs pastebite? Gal būt šio forumo nariai ir pastebi, bet žinau, kad mus vienioja šiek tiek gal sportas, muzika ir viskas. O dabar kaip jūs galvojate ar gali būti valstybė be bendo mes, be bendro prasmių lauko? Jauminui galiu pasakyti šiek tiek laisviau. Ką gali padaryti tautos žmonės jei mes nebesame mes, o tik atskirų individų (aš) samplaika? Šiandieną jums programuojamas liberalus individualizmas prieš tą tuometinį mes, kolektyvinę visuomenę, panašią į dabartinius arabus yra niekas. Multikultūralizmas žlugo ir jūsų individualizmas yra absoliutus niekas.

Kreipiuosi į mūsų jaunimą. Jei visi kalba kitaip nei jums atrodo, sunku išlaikyti savo nuomonę, nusistatymus, tiesą. Mąstykite sava galva, nežiūrėkite į jūsų manymu geriausius, garsiausius žmones. Jie neišpręs jūsų ir kitų problemu, tu neišpręsi taip pat. Išpręsti galime tik mes!
Vartotojo avataras

Rimtas narys
Rimtas narys

Charakterio tipas: ENTJ

04 Gruodis 2011

Re: Aš nesu mes, mes esame aš, o buvo kitaip

Liberalai tik galite mane pavadinti sąmokslo teorijų šalininku. Kai kurie forumo dalyviai Merkel ir Sarkozy smerkia, vadina juos globalistais. Jie patys yra mano šalininkai, jie patys kalba apie naują pasaulio tvarką, niekina globalią žiniasklaidą, kuri minėjau, kad priklauso tik grupei žmonių, o visi tai priima ir suvokia kaip protingas, dėmesio vertas žinias ir pan. Čia tokį anekdotą šiai temai, kuri išgirdau R. Paulausko žinių laidoje: "bačka yra tik tuomet bačka kai ji yra suveržta. Iki tol ji tik lentų krūva".
Realistas

Grįžti į Politika

Čia Jūsų nuomonė svarbi!
2010 - 2011 forumas „Tikratiesa.lt"